Premier League: Populært i hele verden

Det finnes nok av store internasjonale fotballigaer det er mulig for fotballfans å følge, og de fleste av oss har favorittlag i andre land. Det profesjonelle nivået i den norske Eliteserien holder ikke mål for de mest ihuga tilhengerne der ute, og særlig Premier League har følgere fra hele verden.De lærde strides om hva som er grunnen til at det er akkurat den engelske ligaen som i lange tider har kapret globale fotballhjerter, og de som har reist til f.eks. Chelsea for å se kamper kan skrive under på hvilken uforglemmelig og spennende opplevelse det er å se en stor klubb spille.

Den engelske spillestilen

Går du forbi en av de utallige sportspubene som sender fotballkamper her til lands, kan du ikke la være å legge merke til at de reklamerer for kamper de viser på sine skjermer kommende aften. Interessant nok prioriterer de ofte Premier League-kamper foran kamper fra den norske eliteserien, og ikke bare i turistsesongen.Den røffe engelske spillestilen skal nok ha en del av æren for at Premier League har fått en så stor global tilhengerskare. Toppseriene i land som Tyskland, Spania og Frankrike har lag som langt på vei er på nivå med de største navnene i England, men likevel sverger så mange av oss til Premier League.

Fotballspillernes drøm

Unge aspirerende fotballspillere drømmer også om spill i England, og mange av oss som spilte flittig som barn holdt også på Premier League-drømmen før vi ble gamle nok til å innse vår sjanseløshet. De fleste av oss har fremdeles et favorittlag i England, og det er ikke nødvendigvis snakk om topplag.Dette er kanskje fordi interessen for engelsk fotball har vært til stede lenge, og mange holder fortsatt med mindre gode lag som Nottingham Forest, Wimbledon og West Bromwich Albion. Premier League er den mest sette fotballigaen i verden, og det er ikke rart at vi ser spillere fra hele verden boltre seg der.