Naprapater hjelper deg med dine sportsskader

Når man driver med sport, om det er fotball, håndball, volleyball, sykling, roing eller de utallige andre sportene som er der ute, er det viktig å ta vare på kroppen og få riktig hjelp med de riktige skadene.

Ifølge Store Medisinske Leksikon er de vanligste idrettsskadene bløtdelsskader. Dette er skader som rammer de bløte delene av bevegelsesapparatet, som musklene våre. En rekke klinikker driver med disse typer skader, men Naprapater spesialiserer seg på disse områdene i kroppen. Det vil si ledd og muskler.

Få riktig behandling

Spesialiteten til Naprapater er korsrygg, bekken, nakke, hofte, skulder, hodepine, lyske, muskler og leddplager. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin, sammen med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygging og funksjon.

Naprapatene bruker manuell behandling av muskel- og leddplager. De gjennomfører diagnostikk, undersøkelser, behandling, forebygging og ser på smertetilstander i muskel- og leddsystemet helt selvstendig.

Det er denne kunnskapen som gjør naprapatene til en så god hjelp i alle former for idrettsskader. Flere og flere klinikker tilbyr nå naprapater som en del av tilbudet, for eksempel hos klinikkforalle.no.

Det er dog ikke bare der man finner god hjelp fra naprapater. Ifølge Norges Naprapatforbund finnes det rundt 1700 i Norden, der rundt 400 er medlemmer i forbundet.