Poker som sport

Det kan kanskje virke litt overdrevent eller merkelig, men poker er faktisk mer krevende og utfordrende både fysisk og mentalt enn mange tror. Det er en spennende aktivitet, og bare det å holde oversikt over egne og motspillernes kort krever både utholdenhet og konsentrasjon. Tenk bare – de sitter jo gjerne 10-12 timer flere dager i strekk i intens konsentrasjon. Og da vil man merke den fysiske siden av spillet.

Ikke full enighet

Nå skal det sies at uenigheten går ganske dypt og bredt, og mange syns i tillegg at det er en meningsløs diskusjon. Men det diskuteres, fordi en del av det å klassifisere poker som noe mer enn et lykkespill, er å klassifisere hva det er, mer nøyaktig. Hvorfor er det viktig? Kanskje fordi man i de fleste sportsgrener har sponsorer, noe som gir mer penger å spille med og for. Også andre spill, som blackjack og baccarat, kan være krevende mentalt, men de avhenger kanskje mer av hell enn dyktighet, dermed er de utelukket som sportsgrener.

Kanskje – siden sjakk er sport?

Det er kanskje mulig å klassifisere poker som en sport, tatt i betraktning at den har en del fellestrekk med sjakk, som i alle fall av de fleste blir godtatt som en sport. Og tro det eller ei, men noen synes faktisk at forsøket på å kalle sjakk for en sport er en fornærmelse mot sjakken. Og det kan nok stemme, til en viss grad, da sjakk består av mye mer hjerneaktivitet, planlegging og strategi underveis enn for eksempel e-sport og skøyter. Og dette kan også stemme for poker, da man ikke vet hvor flink motspilleren er, da mye av spillet holdes skjult. Da må man ta veloverveide avgjørelser basert på den informasjonen man har klart å fange opp selv, og det kan være ganske krevende.