Fotballturer har aldri vært rimeligere

Vi nordmenn har god tilgang på rimelige og gode fotballkamper her hjemme, men enda høyere nivå på spillet blir det naturlig nok når vi tar turen utenlands.

Engelsk fotball

Ser vi på engelsk fotball har mye endret seg de siste tiårene. Tidligere var lokallagene mer integrert i lokalsamfunnet. Det lokale publikummet møtte lojalt opp på kampene, og flertallet av spillerne var gjerne fra distriktet.Salg av rettigheter til å vise kampene på TV endret alt. TV-selskapene overbød hverandre. Fotballklubbene gikk fra millioninntekter til hundrevis av millioner, og enkelte klubber omsetter nå for milliarder hvert år. Dette slår ikke bare ut i form av spillerkjøp til astronomiske summer, men billettprisene for tribuneplass stiger også i takt med at lagene opparbeider høy gjeld.Mange engelske klubber har mistet mange salg til lokale fans med stram økonomi. I stedet flokker andre nasjoner – spesielt nordmenn, til engelske fotballkamper. For «oljesjeikene» fra Norge er det fortsatt relativt billig å kjøpe billetter til engelske kamper. Mange av de tradisjonelle fotballbyene i Storbritannia opplever økt arbeidsledighet med stadig flere lokalpatrioter som ikke kan ta seg råd til tribunebilletter. Det er derfor flere billetter tilgjengelig for oss nordmenn. Flere og flere norske fotballfans velger nå å la profesjonelle aktører legge opp reisen med både forslag til flybilletter og billetter til selve kampen.

Se fotball hjemmefra

Liker du å se fotball selv om du ikke har mulighet til å dra på kamp? Det har aldri vært enklere å følge med på fotball hjemmefra i Norge, og stadig flere sportskanaler gjøres tilgjengelige.Streaming, hvor du kan følge levende TV-sendinger via internett, er det nyeste tilbudet for oss nordmenn som elsker å følge med på internasjonal fotball. Nå er det lekende lett å følge med på dine favorittkamper, selv i arbeidstiden når sjefen ikke ser deg.